31.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Demonstration i 120 byer

Den internationale aktionsdag fik mod krig og racisme 100.000 på gaden

I lørdags blev der afholdt demonstrationer mod krigen i 120 byer verden over. Alene i USA var der demonstrationer i 75 forskellige byer.

Demonstrationernes størrelse varierede fra flere hundrede til adskillige tusinde deltagere. I alt var mere end 100.000 mennesker på gaden verden over.

Demonstrationerne blev koordineret af den amerikanske bevægelse ANSWER. Det betyder svar på engelsk, men er også forkortelse for en opfordring til at stoppe krig og racisme.

Sammen med blandt andet International Action Centre havde de opfordret alverdens fredsbevægelser til at lave en international protestdag mod krigen.

De største demonstrationer i USA fandt sted i Los Angeles og New York, hvor flere tusinde mennesker deltog i fredelige marcher. I Orlando i Florida kom op mod 3.000 mennesker til en høring om krigen.

Overalt var der fokus på de voksende antal civile ofre for de amerikanske bombardementer i Afghanistan. Mere end 1200 mennesker er døde, oplyser Taliban-militsen.

Mange af demonstrationerne rettede sig også mod den racisme, som er blevet forstærket efter terrorangrebet den 11. september. USA har oplevet adskillige mord på arabere og indere efter terrorangrebet.

I en lang række af de amerikanske byer bliver lørdagens demonstrationer fulgt op af ugentlige manifestationer mod krigen.

Også i en række europæiske byer var der demonstrationer, blandt andet i fem byer i Storbritannien, der også deltager i krigen mod Afghanistan. I Norge var der demonstration i Tromsø, og i Danmark i København, Odense og Silkeborg.

/rtj

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder