27.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Skarp kritik af medier

Manglende integration og en fremstilling af alle muslimer som terrorister gavner ekstremister, siger Fahmy Almajid

De indvandrere og flygtninge der tiltrækkes af den reaktionære gruppe Hizb-ut-Tahrir, er i høj grad udstødt af det danske samfund.

Det mener Fahmy Almajid. Han har boet i Danmark i 30 år og de sidste 17 år arbejdet som foredragsholder omkring integration.

6-800 indvandrere og flygtninge deltog onsdag i et møde som Hizd-ut-Tahir holdt i København. Mødet har skabt voldsom debat og fået Karen Jespersen til endnu engang at snakke om stramninger af udlændingepolitikken.

 - De mennesker der mødte op har mistet tilliden til, at det danske samfund har en plads til dem. Mange af dem har oplevet ikke at kunne få job, læreplads eller praktikplads, og en stor del har forladt deres uddannelse, fordi de ikke tror, at de kan komme videre. De opfylder samfundets krav til dem, men oplever alligevel at blive behandlet skidt af samfundet. Det gør dem naturligvis frustrerede, siger Fahmy Almajid til Dagbladet Arbejderen.

Udover den manglende integration, mener Fahmy Almajid også, at den stemning der har været siden terroraktionen i USA, er med til at kaste unge indvandrere i armene på ekstremister.

 - Efter den 11. september er enhver muslim blevet set som en potentiel terrorist af de danske medier. Sådan har de fremstillet dem.

Pia Kjærsgaard har ikke været sen til at udnytte mødet onsdag til at tordne frem mod islam. Men i virkeligheden er der mange fælles træk ved Dansk Folkeparti og Hizb-ut-Tahrir, mener Fahmy Almajid.

 - Medierne har jo været med til at gøre Hizb-ut-Tahrir interessante ved at omtale dem så meget. De taler imod det danske samfund, men samtidig gør de folk som Pia Kjærsgaard en tjeneste. Hun tordner jo frem på sådanne ting. Omvendt gør hun også dem en tjeneste ved at komme med lige så rabiate udtalelser fra Folketingets talerstol. De skaffer støtte til hinanden, mener Fahmy Almajid.

/MM

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder