25.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Postarbejdere blev ignoreret

Postarbejdernes liv er meget mindre værd en en politikers

De amerikanske postarbejderes fagforening rejser spørgsmålet om hvorfor der er forskel på deres liv og en politikers.

* Tre amerikanere er døde af miltbrand. Yderligere tre postarbedjere er alvorligt syge.  * Det var alligevel ikke miltbrand i det breve der blev sendt fra USA til en forretningsmand i Kenya. Det oplyser den amerikanske ambassade i landet.

* Ifølge Radioavisen har de de pakistanske myndigheder konstateret til tilfælde af spredning af miltbrandbakterien. Der skal være sendt to breve med miltbrandbakterier til en amerikanske bank samt en forretning der handler med amerikansk computerudstyr. Begge breve stammer fra USA.

Mandag den 15. oktober blev det opdaget, at et brev sendt til senatets formand Tom Daschle indeholdt miltbrandbakterier. Hans kontor blev omgående evakueret, og alle blev testet.

Brevet blev sorteret på to postcentre i Brentwood i Washington med ialt 6.000 ansatte. De blev aldrig advaret om, at de kunne være smittet.

Postarbejderne spurgte allerede sidste torsdag, om de skulle undersøges for miltbrand. Det blev afvist af ledelsen.

 - Det brev var ekstremt godt forseglet, og der er kun en minimal risiko for  at miltbrand-sporer slap ud af det og ind i centret, sagde postmester John  Potter til arbejderne, ifølge avisen Washington Post.

I mandags døde to af postarbejderne fra Brentwood af miltbrand. Yderligere to er syge af den meget farlige lunge-version af sygdommen.

 - Det føles som om vores liv ikke er lige så vigtige, siger Melvin Thweatt, der er postarbejder i Brentwood, til den amerikanske tv-station  CNN.

 - Jeg tror det kunne have været undgået. Når det drejer sig om  postarbejderne, så er vi den sidste gruppe af offentligt ansatte, nogen  bekymrer sig om, siger den lokale formand for postarbejdernes fagforening i  New York, Patricia Johnson, til Washington Post.

Postarbejderne bliver nu opfordre til at lade sig undersøge for miltbrand. De bliver også rådet til at tage en ti dages kur med antibiotika. Det samme gælder postarbejdere i New York og New Jersey, hvor nogle af brevene er sendt fra.

7.000 postarbejdere i New York bliver nu tilbudt en antibiotisk kur, der kan kurere miltbrand. Den amerikanske sundhedsminister Tommy Thompson lover, at arbejderne vil få pillerne for en dollar stykket, omkring otte kroner.

Han ligger netop nu i forhandling med den tyske medicinal-gigant Bayer, der producerer medicinen. Normalt koster de 1,87 dollar for en tablet. Det er kun i New York, at myndighederne vil betale for kuren. I Washington skal arbejderne selv betale.

/rtj 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder