18.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

USA: Irak står bag miltbrand

CIA påstår, at Irak har en grund til at angribe USA med miltbrand, men beviser mangler helt

Irak bliver nu beskyldt for at stå bag miltbrand-tilfælde i USA. Der fremlægges imidlertid ingen beviser for anklagen. Alligevel benytter høgene i USA's top anledningen til at forberede angreb på Irak.

I USA er én død og omkring 15 har fået bakterien i sig eller på sig.

Forbundspolitiet FBI fastslog kort efter, at en redaktør i Florida døde, at den pågældende type miltbrand var udviklet i delstaten Iowa i USA for 40 år siden. FBI har også sagt, at der ikke er nogen beviser for, at miltbrand-tilfældene har noget med terrorangrebet den 11. september at gøre.

Grundlaget for at anklage Irak er særdeles tynde.

- De laver ikke dette materiale i klippehuler i Afghanistan, siger en CIA-kilde til det britiske dagblad The Observer. Begrundelsen er, at det kræver økonomiske og teknologiske ressourcer, som afghanerne ikke råder over.

Irak har ifølge CIA kapacitet til at dyrke og sprede miltbrand-bakterier mener CIA - og Saddam Hussein skulle angiveligt have en grund til at gøre det - en grund, som ikke oplyses.

Derimod oplyses det, at den pågældende miltbrand-bakterie siden den blev udviklet i Iowa er blevet "givet til laboratorier over hele verden inklusive Irak".

Planlæggerne i USA's forsvarsministerium Pentagon forbereder allerede et angreb på Irak. Strategerne diskuterer, hvordan luftangreb kan støtte et angreb på Saddam Hussein fra kurderne i nord og shia-muslimerne i syd, oplyser The Observer.

USA har også kontaktet irakiske oppositionsmedlemmer i London for at diskutere, hvordan en kommende regering i Baghdad kunne se ud.

/se

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder