18.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

Nyhedskommentar af Sven-Erik Simonsen

 

Frygt skal smadre krigsmodstand

USA anklager andre lande for miltbrand-spredning, men USA er kilden til ondet

USA sprøjter anklager ud om, hvem der står bag miltbrand-spredningen i USA. Irak bliver nu gjort til hovedanklaget.

Men USA selv er det land, der gennem tiderne har udviklet og produceret flest kemiske og biologiske våben.

Under en høring i Kongressen påpegede Chris Shays, der er medlem af Repræsentanternes Hus, at Pentagon har en liste over de lande, som man mener har forsket i biologisk krigsførelse. USA burde have stået først, men er slet ikke på listen.

Det er derimod Iran, Irak, Syrien, Libyen, Nordkorea, Kina og Cuba - men også USA-venner som Israel og Taiwan.

Medierne medvirker ivrigt til at sprede angsten for en ukontrollabel miltbrand-katastrofe. Måske er det netop Bush-regimets hensigt at udnytte situationen til at aflede opmærksomheden fra krigen mod Afghanistan - og meget bekvemt få udpeget målet for den næste krig i den lange række af krige, som Bush annoncerede kort efter 11. september.

- Al denne hysteri og erklæringen af krigstilstand har det klare formål at smadre og neutralisere folkenes bevægelse, sagde Cubas præsident Fidel Castro for et par dage siden i en tale til latinamerikanske journalister.

Der er kun gået en uges tid. Alligevel har medierne tilsyneladende glemt, at FBI - USA's eget politi - fastslog, at den miltbrand-bakterie, som var skyld i et dødsfald er udviklet i Iowa i USA selv.

Der er heller ingen, der minder om, at en uge før terror-angrebet i New York, blev det afsløret, at USA i fire år har forsket i nye varianter af miltbrand.

Det var den tyske avis Der Spiegel, som kom med oplysningen den 5. september. Talsmanden for Det Hvide Hus påstår naturligvis, at USA blot forsker i miltbrand for at kunne beskytte befolkningen ved et eventuelt terrorangreb.

Da der for to dage siden ankom et brev med miltbrand-bakterier til formanden for Demokraternes gruppe i Kongressen, blev det oplyst, at bakterien var en meget avanceret bakterie.

Det tyder mere på, at den stammer fra én af Pentagons laboratorier end fra Irak.

Men "... vores selvforsvar nødvendiggør aktioner mod andre organisationer og andre stater", skrev USA mandag den 9. oktober til FN's Sikkerhedsråd.

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder