17.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Børn er ofre for censur

100.000 afghanske børn er i fare for at dø når vinteren kommer, advarer Unicef

USA's krig i Afghanistan er truet. Ikke af bin Laden eller miltbrand-angreb, men af hundredetusind sultende afghanske børn der risikerer at dø, når vinteren kommer.

USA tager truslen meget alvorligt. Så alvorligt, at billederne af de afghanske børn ikke når amerikanske og europæiske tv-skærme.

 - Afghanistan udsættes for en flygtningekatastrofe af historisk dimension. Alligevel er alle disse mennesker stort set forsvundet fra medierne. Afghanerne er på flugt fra de amerikanske bomber. Hvis flygtningene får for stor mediedækning, kan de være med til at vende folkestemningen imod USA, siger DKP/ML's formand, Jørgen Petersen til Dagbladet Arbejderen.

100.000 afghanske børn risikerer at dø, når vinteren kommer, advarer FN's børneorganisation UNICEF. Den afghanske vinter ikke er til spøge med. Sidste år frøs 110 afghanske børn til døde i en lejr for internt fordrevne nær Herat.

 - USA har forsøgt at skabe den illusion, at de kan føre krig mod bin Laden og militære installationer. Men sådanne krige findes ikke. FN's opgørelser viser, at tre ud af fire ofre i en moderne krig er civile, påpeger Jørgen Petersen.

Men hvor er billederne af de udhungrede afghanske børnå, spørger DKP/ML's formand.

 - Vi må gøre os klart, at befolkningen dagligt udsættes for manipulation. Både gennem de krigsførendes misinformation. Men også gennem mediernes bevidste valg og fravalg af nyheder.

 - Under NATO's krig mod Jugoslavien så vi morgen, middag og aften, billederne af albanske flygtninge. Der blev igangsat folkeindsamlinger for at hjælpe de stakkels mennesker. Dengang skulle disse billeder understøtte USA's krig. I dag er flygtningeproblemet i Afghanistan mange gange større, end situationen i Kosova dengang. Der tales om helt op til seks til syv millioner afghanere på flugt, slutter Jørgen Petersen.

/ mogo

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder