17.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

- Støt ikke de reaktionære

USA og Pakistan sammensætter den kommende regering i Afghanistan

Det kommunistiske arbejder og bondeparti i Pakistan advarer mod at komme til at støtte de reaktionære kræfter i Pakistan i kampen mod USA.

"Vi kan ikke under nogen omstændigheder lade vores modstand mod Taliban blande sig med de amerikansk imperialisters eller deres pakistanske lakajers retorik mod Taliban", siger partiet.

I stedet opfordrer kommunisterne til at oplyse befolkningen om fundamentalismens historie i kampen mod USA's imperialisme. En meget stor del af befolkningen i Pakistan er modstandere af at lade USA bruge deres land i krigen mod Afghanistan.

En række reaktionære, fundamentalistiske partier forsøger at udnytte denne modstand.

Kommunisternes opfordring kommer, netop som den amerikanske udenrigsminister Colin Powell har holdt de første møder med Pervez Musharraf, lederen af den pakistanske militærregering. Møderne drejer sig ikke mindst om, hvilken regering, der skal indsættes i Afghanistan efter krigen.

"Det vi i virkeligheden gør er, at vi planlægger på forhånd og gør klar til den mulighed, at der på et eller andet tidspunkt i den nære fremtid opstår et behov for at reagere på regeringens sammenbrud, hvis man da kan kalde det onde regime for en regering", sagde Colin Powell til det franske nyhedsbureau AFP.

De to ledere er enige om, at alle skal kunne deltage i en ny regering - også medlemmer af taliban-militsen.

Ifølge Radioavisen har Musharraf acceptere, at krigen kan vare lang tid. Han har ellers hele tiden hævdet, at de amerikanske angreb ville være kortvarige. Desuden hævder Musharraf fortsat, at USA kun bruger baser i Pakistan til støtte - ikke til direkte angreb.

Det stemmer ikke overens med oplysninger om, at USA i mandags benyttede et AC-130 kampfly i nærheden af Kandahar. Den slags fly har ret kort rækkevidde og kan ikke starte fra hangarskibe. Flyet kan være startet fra en af to luftbaser, som USA har lov til at bruge i det sydlige Pakistan.

/ rtj

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder