16.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Afrikanske protester mod krig

Op mod 200 dræbt i protester i Nigeria

Mere end 5000 mennesker brød igennem politiets afspærringer foran den amerikanske ambassade i Cape Town, for at aflevere et protestbrev mod USA's krig mod Afghanistan.

I torsdags i sidste uge samlede det sydafrikanske LO, COSATU, sammen med en række kirkelige organisationer de store protester. Den sydafrikanske regering advarer USA mod at bombe Afghanistan uden at forelægge nogen form for beviser.

Den amerikanske regering har gentagne gange afvist at vise Taliban-militsen de beviser, USA angiveligt er i besiddelse af.

Repræsentanter for COSATU udtalte efter demonstrationen til den sydafrikanske avis Mail & Guardian, at USA burde lære af Sydafrikas freds-kommission efter apartheid-styret.

COSATU sagde ligeledes, at krig mod uskyldige er en dårlig løsning på problemet med terrorisme, fordi vold altid avler vold.

Aktionen i Sydafrika forløb fredeligt, men protester mod USA's krig udviklede sig til voldsomme gadekampe i Kano-provinsen i Nigeria over weekenden.

Hæren har indført undtagelses-tilstand i provinsen, hvor der har været løbende kampe gennem flere måneder. Politiet har ifølge den nigerianske avis The Guardian fået ordre til at skyde alle uromagere.

Officielt har kampene kostet 13 mennesker livet i løbet af weekenden. The Guardian rapporterer dog, at mellem 150 og 200 mennesker er dræbt, og at mange af ligene fortsat ligger i gaderne. På grund af udgangsforbud kan de ikke blive fjernet.

/ rtj

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder