16.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Kolde fødder på DR...

Tre nyhedschefer tog let på at have bragt en løgnehistorie - i første omgang

Noget kunne tyde på, at DR's nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen har fået kolde fødder.

Da Dagbladet Arbejderen i går middags talte med hende var hun ikke til sinds at bringe nye oplysninger, som afslører, at hendes radio- og tv-kanaler har viderebragt løgne-historien om en palæstinenser, der angiveligt jublede over terrorangrebet mod USA.

De nye oplysninger gør det klart, at kvinden ikke jublede over terrorangrebet - hun vidste slet ikke det havde fundet sted. Hun jodlede foran tv-kameraet fordi hun fik bedt om det og fik kage for det, sådan som Dagbladet Arbejderen skrev i lørdag.

Blot tre timer efter at Dagbladet Arbejderen tale med nyhedsdirektøren fortalte Radioavisen imidlertid den rigtige historie, som blandt andet en journalist fra Finland samt tv-stationer i Tyskland og Sverige har gravet frem.

Under en rundringning til DR, TV2 og Ekstra Bladet var der en temmelig afvisende holdning til at beskæftige sig nyhedsmæssigt med de nye oplysninger:

- Måske har kvinden skiftet mening, foreslog Lisbeth Knudsen og lod klokken 13 forstå, at DR måske ville tage sagen op i et magasin-program på et tidspunkt... Kl. 16.00 var historien imidlertid i Radioavisen.

Her betegnede DR-journalisten Anders Jerichow billed-manipulationen som en skandale. Han tror, at den har haft meget negative konsekvenser for menneskers opfattelse af palæstinenserne.

- Når vi har de samme oplysninger som I har må vi se, som historien er så væsentlig, at den skal fortrænge noget andet i avisen, sagde redaktør Poul Madsen på Ekstra Bladet - uden at fortælle, om det er side 9-pigen eller en af de ni sider om Brians boksekamp, som denne historie ikke kunne overhale i mandagsudgaven.

På TV2 ville nyhedschef Jens Gårdboe heller ikke love at fortælle om de nye oplysninger i sagen. Det byggede nærmest på den konklusion, at så kunne man ikke lave andet end at berigtige:

- Vi kan ikke regne med, at noget af det materiale, som vi modtager er objektivt. Gårdboe fastholdt, at hans tv-station "er ekstremt alert på, hvad vi bringer for tiden".

/se

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder