13.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Truer med anti-terrorlov

Modstridende udmeldinger fra Pakistans militære regering

Den pakistanske militærdiktator Pervez Musharraf truer modstandere af USA's krig mod Afghanistan med, at de vil blive retsforfulgt efter anti-terrorloven.

Samtidig sendte militær-regimet troppestyrker til Quetta, tæt ved grænsen til Afghanistan. Flere mennesker blev tidligere på ugen dræbt i gadekampe i Quetta.

Musharraf instruerede provins-guvernører i at fængsle enhver, der opfordrer til protester eller vold. For eksempel skal det forbydes at skrive slagord på vægge. Moskeernes højttalere skal også kontrolleres.

Tre fundamentalistiske muslimske partier opfordrer til storstrejke mandag den 15. oktober. I den forløbne uge har politi og militær fængslet omkring 20 ledende personer fra det største af de tre partier, JUI.

I Karachi i det sydlige Pakistan var der i går store demonstrationer, der udviklede sig voldeligt. Demonstranterne satte ild på busser, en bank og en Kentucky Fried Chicken-restaurant. Tre politifolk blev sårede, da en hjemmelavet bombe blev kastet mod dem.

Urolighederne kommer delvis som en reaktion på de skiftende meldinger fra landets militærstyre. En talsmand for styret, generalmajor Rashid Qureshi udtalte tidligere på ugen, at amerikanske støttetropper var på pakistansk jord.

Den udtalelse trak han i går tilbage, oplyser det pakistanske nyhedsbureau Paknews. Samtidig erklærer han, at USA ikke vil få lov til at benytte sig af baser i Pakistan til at angribe Afghanistan.

Det er i strid med andre oplysninger. Ifølge den pakistanske avis The Nation har indenrigsminister, generalløjtnant Moinuddin Haider givet USA lov til at benytte to luftbaser til såkaldte redningsaktioner.

Det er typisk mindre special-enheder, som bruger helikoptere til at udføre begrænsede, militære angreb. De kaldes redningsaktioner, fordi de "redder" andre amerikanske soldater.

En af de to baser ligger ved Jacobabad, tæt ved Afghanistan. Her begyndte pakistanske tropper i går at grave særlige beskyttelsesrum, oplyser Paknews.

/ rtj

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder