13.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Palæstinensk jubel var fusk

Historien om den jublende palæstinenser-kvinde var grov medie-manipulation

Det var direkte manipulation, da tv-stationer over hele verden bragte et billede af en palæstinensisk kvinde, som angiveligt jublede over terror-angrebet mod USA.

Filmoptagelsen er blevet brugt til at lægge palæstinenserne for had. Men kvinden er imod politisk vold og forfærdet over det, der er sket i USA, oplyste svensk tv, program 2 torsdag aften.

Det svenske program oplyser, at kvinden er gadesælger. Hun blev spurgt, om hun ville jodle foran kameraet.

Hun fortæller nu, at hun bliver syg indvendig når hun ser optagelserne med sig selv fra den 11. september.

Også det tyske tv-program Panorama og ugebladet Der Spiegel har forfulgt historien om kvinden. De når til samme konklusion, som svensk tv.

Ifølge journalisten fra Panorama fortæller den palæstinensiske kvinde, at hun jubler fordi hun blev tilbud kage for at gøre det.

Journalisterne fra Panorama har set fire minutter af den film, som blev optaget den 11. september. Filmen viser, at kameramanden instruerer kvinden og en gruppe på seks børn til at danse i gaden. Samtidig viser billederne også, at mennesker i gaden passerer forbi uden at hæfte sig ved begivenheden.

Der var ikke tale om nogen form for sammenrend af mennesker, som fejrede terror-angrebet. Der var tale om, at et tv-hold fra nyhedsbureauet Associated Press skabte begivenheden, og derefter udsendte billeder, der fortæller en løgn.

- Sandheden er altid det første offer under en krig. Sådan kommenterer nyhedsredaktør Ilse Olsen fra TV2-Nyhederne sagen over for Dagbladet Arbejderen.

Hun mindes ikke at billederne er blevet vist på TV2, men afviser det heller ikke.

Nyhedsredaktøren vil ikke love, at TV2 bringer de nye oplysninger.

/se

 

Spiegels artikel kan læses på: http://www.spiegel.de/politik/ausland.  Panoramas filmstrimmel kan ses på: http://ndrtv.de/panorama/sendung/index.html

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder