10.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Flere lande i USA's skudlinie

USA har udpeget en faktisk terrorist til sin ambassadør i FN

USA skamridder den resolution fra FN's Sikkerhedsråd, som giver landet lov til selvforsvar.

Efter det første angreb på Afghanistan har USA afleveret et brev til Sikkerhedsrådet. Heri forudser USA angreb andre organisationer end Osama bin Ladens og andre lande end Afghanistan.

"Vi vil måske konkludere, at vores selvforsvar nødvendiggør aktioner mod andre organisationer og andre stater", skriver USA's FN-ambassadør John Negroponte i brevet til Sikkerhedsrådet.

I Washington udlægger en talsmand for Det Hvide Hus det som helt tråd med præsidentens erklæringer og derfor ikke noget nyt. Talsmanden ville dog ikke fortælle hvilke organisationer og lande der bliver tale om.

USA's forsvarsminister Donald Rumsfeld holdt pressemøde i går, at de natlige bombetogter og missilangreb mod Afghanistan kun er begyndelsen på en længere kampagne, oplyser tv-stationen CNN.

Rumsfeld har tidligere sammenlignet det som USA betegner som en langvarig krig imod terrorisme med "den kolde krig". Han har understreget, at det tog USA 50 år at vinde den kolde krig, og at krigen mod Sovjetunionen antog mange forskellige former.

FN-ambassadør John Negroponte tilhører iøvrigt selv kredsen af terrorister, som arbejder direkte i USA's regering. Han fik posten som USA's FN-ambassadør for blot få uger siden.

Negroponte spillede i 1980'erne en central rolle i USA beskidte krig mod den lovligt valgte sandinist-regering i Nicaragua.

Som USA's ambassadør i Honduras deltog han i at formidle våben og penge til contraerne, som holdt til i Honduras. Det var de penge, som den berygtede oberst Oliver North skaffede ved hemmeligt at sælge våben til Iran. Sagen blev kendt som Iran-Contra-skandalen, og var tæt på at fælde daværende præsident Ronald Reagan.

/se

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder