09.10.01 - Dagbladet Arbejderen   - Sig din mening i Debatten  

 

***Sagt om USA's angreb***

Mogens Lykketoft, udenrigsminister:

 - Der er tale om en selvforsvarsaktion, hvor det primære mål er at udrydde det netværk, som står bag terrorangrebene på USA. Jeg er overbevist om, at amerikanerne vil foretage en målrettet aktion, hvor der vil blive taget hensyn til civilbefolkningen.

 

Bendt Bendtsen, Konservative:

 - Det ser ud til, at man går efter udvalgte mål. De mennesker der nu rammes har fået alle muligheder. De er uden for terapeutisk rækkevidde.

 

Søren Søndergaard, Enhedslisten:

 - Vi er imod enhver form for militæraktion, som kan medføre civile tab.

 

Lars Løkke Rasmussen, Venstre:

 - Denne krig handler ikke kun om Osama bin Laden og det netværk, han har bygget op, men handler om en global udfordring, som rækker langt ud over Afghanistan.

 

Holger K. Nielsen, SF:

 - Hvis der er tale om et begrænset militærangreb af kirurgisk karakter, hvor man går ind og fanger bin Laden og ødelægger terrorbaser, så synes jeg det er i orden, forudsat at der ikke dør civile.

 

 

Leder-kommentarer til krigen

 

***Information***

"I vores jagt på een type terrorister og deres beskyttere, er vi nu på vej ombord med deres brødre i ånden - lige som det er set tidligere i Afghanistan, hvor flere af CIA's tidligere allierede sluttede op om taleban-bevægelsen."

 

***Berlingske***

"Det er blevet fremhævet som et argument imod en militær aktion, at den blandt andet vil ramme uskyldige. Observationen er rigtig, og derfor må krig altid være den sidste mulighed, når alle andre er udtømt. Men bekymringen rokker ikke ved, at er krig den eneste farbare vej til at afskære fjenden fra at slå til igen med nye forsøg på massemord - ja, så må denne vej betrædes."

 

***Ekstrabladet***

"Uanset hvor mange krydsermissiler der fyres af, vil terrorisme aldrig kunne bekæmpes ved roden, hvis der ikke gøres noget fundamentalt ved de globale økonomiske og sociale uligheder."

 

***Jyllands-Posten***

"Med en fjerdedel af verdens kendte oliereserver er Saudi Arabien et af klodens strategisk vigtigste lande.....

Hvor vigtig kampen mod terrorisme end er, er det om end endnu vigtigere, at Osama bin Laden og hans ligesindede ikke får held til at destabilisere Saudi Arabien. Det kalder selvsagt på den yderste opvisning af diplomatisk snilde og pietetsfølelse. Egenskaber, som ikke alle vestlige stats- og regeringschefer er i besiddelse af."

 

***Politiken***

"Hvis Afghanistan ikke igen skal blive "helle" for internationale forbrydere, er det af indlysende, menneskelige grunde afgørende, at verdenssamfundet påtager sig et bredere ansvar for landets fremtid."

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder