09.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Mange protester mod krigen

Både i USA og Europa er der protester mod USA's angreb på Afghanistan

Kun halvanden time efter USA's angreb på Afghanistan søndag aften var der protest-demonstrationer i København, Århus og Odense.

På Rådhuspladsen i København samlede der sig hurtigt godt 300 mennesker i tavs protest med fakler. I Århus og Odense mødte omkring 100 frem i utilfredshed med USA's hævnaktion.

I alle tre byer var der demonstrationer igen i går efter avisens deadline.

Også mandag var der stormøde og demonstration i Stockholm mod krigen arrangeret af Netværket mod Racisme. Hele 25 organisationer var inviteret til at deltage.

Italienske storbyer var søndag hjemsted for store protester mod det amerikanske angreb, oplyser Radioavisen.

Men det er ikke kun i Europa USA's krig har bragt folk på gaden. Over hele USA demonstrerer folk mod den krig der er startet. New York, Baltimore, Boston, Buffalo, Chicago, Los Angeles, Philadelphia, San Francisco og Washington er blot nogle af de byer, hvor angrebet på Afghanistan har sat gang i demonstrationerne.

Selvom Bush og Blair hævder, at de har den vestlige verden bag sig, kan Gallup International berette om andre tilstande. Ifølge en undersøgelse erklærer op til 80 procent af befolkningen i Europa og Sydamerika, at de ikke mener, at bombningerne af Afghanistan er løsningen. Ligeledes vil de ikke have, at deres lande skal støtte de amerikanske angreb, fortæller Indymedia.

Den internationale pacifist-organisation War Resisters International opfordrer skatteydere i de vestlige lande, der er involveret i krigen til at kræve, at deres skattepenge ikke bruges til at føre krig for.

 

/ MM

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder