09.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

FRA DKP/ML Antikrigs uddelingsavis

 

Nej til krig fordi....   

"Selvfølgelig burde USA søge at løse konflikten gennem FN. Men landet har jo brugt ti år på at køre FN ud på et sidespor". Jan Øberg til Dagbladet Arbejderen den 15. september.

  

"USA må tilkendegive, at de er villige til at stoppe sanktionerne mod Irak, føre en ny politik i Mellemøsten og på Balkan. De må sende nye signaler med hensyn til Kyoto-protokollen, landminer og biologiske våben. " Fredsforsker Jan Øberg til Dagbladet Arbejderen den 15. september.

STOP KRIGEN UDDELINGSAVIS FRA DKP/ML
 
bullet Stop krigen
bullet USA bryder folkeretten
bullet USA skabte Osama bin Laden
bullet EU truer de demokratiske rettigheder
bulletNej til krig fordi....

BESTIL GRATIS UDDELINGSEKSEMPLARER HER

  

"Modangreb, som rammer endnu flere uskyldige mennesker vil bare føre verdenssamfundet ind i en farlig voldsspiral. " Udtalelse fra ni faglige ledere i Norge.

 

 "Vi henstiller kraftigt til, at den magt som sættes i værk bringer de skyldige for en domstol i stedet for at udløse krig, vold og ødelæggelse". Uddrag af appel til præsident Bush og andre ledere i verden, som omkring 700. 000 har skrevet under på.

  

"Terrorismen må bekæmpes, men det må ikke ske på bekostning af en uhæmmet militarisering og en blind krig mod nye uskyldige mennesker. " Ulla Klötzer og tre andre ledende EU-modstandere i Norden.

  

"Vi sørger, men vi er overbeviste om, at vi må gøre mere en det. Vi må handle nu... Hvis vi ikke forhindrer at præsident Bush og NATO starter en ny og større krig i Mellemøsten vil antallet af uskyldige ofre vokse fra tusinder til titusinder". USA's tidligere justitsminister Ramsey Clark og andre politiske og religiøse ledere i USA en fælles udtalelse.

 

"Lige som andre i regionen er han (Osama bin Laden) rasende over USA's støtte til Israels brutale militære besættelse, som har stået på i 35 år. " Professor Noam Chomsky i et interview med ZMagazine.

  

"Det var afskyeligt og kriminelt. De fleste af ofrene var - som sædvanligt - almindelige arbejdende folk; håndværkere, sekretærer og brandfolk. Det er sandsynligt, at det her fører til mere kontrol, begrænsninger og undergravelse af de civile rettigheder og friheder. " Den amerikanske professor Noam Chomsky.

  

"Den amerikanske regering tager også verden som gidsel nu, og truer med at dræbe i tusindvis af uskyldige ofre og begrave dem i murbrokker - og dermed efterlade deres kære i nøjagtig samme fortvivlende ødelæggelse som så mange i denne nation. " Annisette og Thomas Koppel i et åbent brev fra USA.  

 

"Denne organisation (FN) er det naturlige forum, i hvilken vi kan opbygge en koalition. Kun dette kan give global legitimitet til en langvarig kamp imod terrorisme. " FN's generalsekretær Kofi Annan ved åbningen af FN's generalforsamling 2001.

  

"Folk flygtede straks i det tøj de havde på, og uden forsyninger. Siden har de ingen nødhjælp modtaget. I to uger har de siddet og ventet. Jeg er meget bekymret for deres skæbne. " Anki Eriksson fra FN's flygtningeorganisation UNHCR til Dagbladet Arbejderen den 3. oktober.

 

 "Hvem har vundet ved detteå Det har den ekstreme højrefløj, de mest bagstræberiske højrekræfter og de, der har til hensigt at knuse det voksende verdens-oprør og feje alt det fremskridtsvenlig væk, som stadig findes her på planeten. " Cubas præsident Fidel Castro.

 

"Vore tanker går til de efterladte, men de går også til ofrene efter de 30 krige og militære operationer, som USA har foranstaltet siden Anden Verdenskrig". Den norske professor og konfliktforsker Johan Galtung.

 

"Hvis vi skal have lidt proportioner på denne situation, så kunne man for eksempel nævne, at terrorangrebet på USA den 11. september kostede lige så mange menneskeliv som nogle dage under krigen i Den Demokratiske Republik Congo - eller nogle timer under massakren i Rwanda. " Bjørn Møller fra COPRI - Center for Freds- og Konfliktforskning i København.  

 

"FN er den eneste instans i verden, som kan iværksætte et militært slag lovligt. USA henholder sig til FN-pagtens artikel 51, som giver lande ret til selvforsvar. Men den giver altså ikke ret til hvad som helst. " Bjørn Møller fra COPRI - Center for Freds- og Konfliktforskning i København.

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder