09.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

FRA DKP/ML Antikrigs uddelingsavis

 

USA skabte Osama bin Laden

Jeg autoriserer en optrapning af hemmelig militær hjælp til mujahedinerne. Ronald Reagan, marts 1985 i National Security Decision Direktive 166.

STOP KRIGEN UDDELINGSAVIS FRA DKP/ML
 
bullet Stop krigen
bullet USA bryder folkeretten
bullet USA skabte Osama bin Laden
bullet EU truer de demokratiske rettigheder  
bulletNej til krig fordi....

BESTIL GRATIS UDDELINGSEKSEMPLARER HER

Mellem 1982 og 1992 rekrutterede USA og Pakistan i fællesskab 35.000 mennesker til at kæmpe mod den sovjetiske besættelse af Afghanistan.

Den amerikanske efterretnings-tjeneste CIA stod for operationen, der er den største i CIA's historie. Over seks milliarder dollars blev i 1980'erne brugt på at uddanne professionelle dræbere.

En af dem var Osama bin Laden.  

 

Den afghanske modstandskamp blev støttet af USA's efterretnings-tjeneste og Saudi Arabien med næsten seks milliarder dollars. New York Times, 24. august 1998.

35.000 mujahediner blev uddannet i store lejre i Pakistan og Afghanistan, for at føre USA's krig mod Sovjetunionen. Her blev de uddannet i alt fra brug af våben og spionage til snigmord og terrorbomber.

Den pakistanske efterretnings-tjeneste ISI, Inter Services Intelligence stod for den direkte drift af lejrene. Mange af de militante fundamentalister vidste i årevis ikke, at USA stod bag lejrene.

Men de pakistanske instruktører var trænet af CIA, og CIA havde hele tiden hånd i hanke med operationen. Lederne af de forskellige fraktioner holdt direkte planlægnings-møder med CIA's topfolk.  

 

I 1988, med USA's vidende, skabte Osama bin laden Al Qaeda; en samling af halvt uafhængige islamiske terrorist-celler. Jane's Defense Weekly, 14. september 2001.

Osama bin Laden blev rekrutteret i 1980'erne til mujahedinernes organisation. Han blev først og fremmest brugt til at organisere de mange milliarder dollars.

Osama bin Laden blev også brugt til at rekruttere nye mujahedinere, først og fremmest i Saudi Arabien. Det anslås, at han personligt rekrutterede mellem 3000 og 4000 mujahedinere. Mange af dem gik ind i Al Qaeda.

Veteraner fra CIA og Pakistans krig i Afghanistan har siden udført terrorisme i Tjetjenien, Kosova, Bosnien, Makedonien, Saudi Arabien, Ægypten, Afghanistan, Aserbajdjan og Kashmir.

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder