06.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Uhyrlig straf i USA til fredsaktivister

15 fredsaktivister og to fotografer risikerer op til seks års fængsel

Seks års fængsel for fredelige protester mod USA's stjernekrigs-projekt. Det er et glimt af virkeligheden i USA's retssale efter den 11. september.

15 Greenpeace-aktivister og to fotografer skal den 20. november i retten i Californien. De risikerer op til seks års fængsel for en aktion den 14. juli, oplyser Green Peace.

Fredsaktivisterne trængte ind på Vandenberg luftbasen i delstaten Californien. Den 14. juli gennemførte USA sit seneste forsøg med at affyre et missil, som skulle ramme et angiveligt fjendtligt missil, og var således en del af stjernekrigsprojektet, NMD.

USA's ambassade i København, Dag Hammerskjølds Alle 24, 2100 København Ø. Fax: 3543 0223. Ambassadøren hedder Stuart Bernstein. 

"Denne gruppe, som kom fra hele verden havde held til at forsinke prøveaffyringen i 40 minutter og demonstrerede derved den voksende globale modstand mod stjernekrigs-programmet", skriver Greenpeace.

Nu beder organisationen om at der sendes protestbreve og fax'er til USA's ambassader for at få anerkendt retten til fredelige demonstrationer.

"Fortæl ambassadørerne, at det er en utrolig hård straf der er lagt op til og at den slet ikke står i et rimeligt forhold til den helt fredelige demonstration", appellerer Greenpeace.

/se

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder