04.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Ti procent mere til militæret

George Bush får det som han ønsker

USA står foran en oprustning på ti procent af de samlede udgifter til militæret. I år bruger USA 310 milliarder dollars, eller over 2500 milliarder kroner på militæret.

Næste år bliver budgettet på ikke mindre end 343 milliarder dollars, mere end 2740 milliarder kroner. Det svarer til knap fem millioner kroner i minuttet.

En særlig budget-komite under det Hvide Hus indgik i går en aftale med Kongressen om at støtte oprustningen, oplyser den amerikanske tv-station CNN.

Repræsentanternes Hus godkendte budgettet i sidste uge. I går gik forslaget glat igennem Kongressens andet-kammer, Senatet. 99 ud af de 100 senatorer stemte for.

Tidligere har det Demokratiske flertal i Senatet truet med at blokere for budgettet ved at forlange en garanti imod at Bush-regeringen kan trække sig fra ABM, der forbyder opbygningen af raket skjold.

Men Demokraternes forbehold er helt væk her efter terror angrebet den 11. september.

Den amerikanske præsident George Bush har bedt om flere penge til spionage, nye indkøb til militæret, samt til raket skjoldet, NMD.

Det amerikanske stjernekrigsprogram (NMD) får øgede bevillinger i forhold til i år - nemlig omkring 70 milliarder kroner. De mange penge skal blandt andet bruges til flere forsøg med affyringer.

/ rtj

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder