03.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

- Det er jo krig...

Lykketoft siger præcis det samme, som de siger i Pentagon, konstaterer lektor i sikkerhedspolitik

"I slutningen af luftkrigen mod Serbien i 1999 var der ikke ret mange begrænsninger på, hvor man bombede, og det her er 100 gange værre. Det er naturligvis ikke heldigt, hvis der ryger nogle civile, men der er jo altså 5000 at give af. Det er jo krig".

Den kyniske betragtning kommer fra Peter Viggo Jakobsen, som er lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Han har ladet sig interviewe til Nyhedsbrev fra Forsvarets Oplysnings- og Velfærdstjeneste.

Lektoren synes tilsyneladende, det godt må koste afghanerne 5000 civile ofre, før der er balance efter terrorangrebet mod World Trade Center og Pentagon.

Bladet slår den militære jargon an allerede i overskriften: Men vi venter på hævnen.

Peter Viggo Jakobsen tror USA vil indsætte en landstyrke i Afghanistan. Han henviser til, at USA tidligere har sendt missiler mod Osama bin Laden - uden at nå sit mål om at dræbe manden.

Men han tror ikke, at danske soldater bliver sendt direkte i krig:

- Når man ser bort fra det engelske bidrag under Golfkrigen, så er den assistance, som amerikanerne mest har været interesseret i at få, politisk rygdækning, så deres aktioner får et multilateralt skær, siger Jakobsen.

Han er forbavset over, hvor ukritisk udenrigsminister Mogens Lykketoft har været:

- Nu står han på tv og siger præcis det samme, som de lige har sagt i Pentagon, konstaterer Peter Viggo Jakobsen.

/se

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder