02.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Timer eller dage til krigen

Modstanden mod USA militære hævn vokser hurtigt

Truslen om krig er akut. En krig mod Afghanistan kan blive udløst hvert øjeblik.

Allerede nu har denne trussel udløst en menneskelig katastrofe i Afghanistan. Hundredetusinder - nogle taler om millioner - af fattige mennesker er på flugt.

I Danmark og i mange andre lande bliver der protesteret mod USA's hævntogt mod uskyldige mennesker.

En række partier og organisationer i Danmark har forberedt protester flere steder i landet. De gennemføres kl. 20 den dag bomberne begynder at falde.

DKP/ML kræver, at de skyldige for terror-aktionen i USA stilles for en domstol, og "fordømmer, at den danske regering har stillet sig entydigt på USA's side og lover at støtte landet i en krig uden på forhånd at kende fjenden".

Allerede onsdag i sidste uge demonstrerede Kvinder i Sort mod truslen om krig: "Islam er ikke fjenden og krig er ikke svaret", lød parolen på Axeltorv i København.

I Washington var der store demonstrationer mod USA's krigsforberedelser både lørdag og søndag. Demonstrationen lørdag den 29. september oversteg arrangørernes forventninger - op mod 20.000 mennesker deltog oplyser International Action-center (IAC).

Deltagerne kom fra mange forskellige delstater i USA og demonstrationen vil give ny kraft til fredsbevægelsen:

- Alle vi som deltog blev meget opmuntrede af dagens begivenhed, og er motiverede til at vende hjem til vores lokalsamfund og forstærke bevægelsen for at stoppe en ny krig og gå imod racisme, siger Brian Becker fra IAC.

Der har også været demonstrationer mod krigen i mange andre lande. I Italien var mellem 20.000 og 40.000 i gaden, skriver Jyllands-Posten, i Grækenland 8000 og i Indonesien 2000.

/se

 

   

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder