02.10.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

- Bekæmp terrorisme i FN-regi

USA bærer et stort ansvar for at terrorisme eksisterer

Syv kommunistiske-partier i arabiske lande advarer mod USA's kommende krig. I stedet opfordrer de til en international løsning på terror-problemet.

De arabiske kommunister fordømmer terror-angrebet mod USA på grund af de tusinder af uskyldige, der mistede livet.

"Men fordømmelse betyder ikke at vi nægte at se denne terroristiske handling i sin sammenhæng. Det er et vigtigt aspekt, at den er en bitter konsekvens af selve den amerikanske politik", skriver de syv partier.

USA har erklæret et korstog mod terroristerne, uden egentlig at vide hvem de er. Den amerikanske regering benytter dermed kampen mod terror til at gøre regnskabet op med en lang række af deres gamle fjender, konkludere de arabiske kommunister.

Dermed ignorerer USA bevidst de virkelige årsager til terrorismen. De arabiske kommunister nævner blandt andet udplyndringen af verdens ressourcer og USA's tolerance af Israels terror mod det palæstinensiske folk som årsager.

"Denne indviklede situation kræver, at alle ærlige mennesker overalt i verden arbejder hårdt for at afvise de amerikanske hensigter", skriver kommunisterne.

De støtter ideen om en international konference under FN, der blandt andet skal vedtage en definition på terrorisme. Kun på det grundlag kan FN etablere en international alliance mod terror, fastslår partierne.

Erklæringen er underskrevet af de kommunistiske partier i Jordan, Syrien, Irak, Libanon, Sudan og Ægypten, samt Palæstinas folkeparti.

/ rtj

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder