xx.xx.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

UDLAND

Kort nyt om følgerne af "Krigen mod terror"
 

 

Mod Taliban

RUSLAND - Indien og Iran har også støttet Den Nordlige Alliance i Afghanistan i dens kamp mod Taliban, afslører Ruslands forsvarsminister.

 - Forsvarsminister Sergei Ivanov udelukker, at Rusland vil deltage i en militær operation imod international terrorisme som gennemføres under USA's ledelse.

- Det er helt uden for diskussion, sagde Ivanov under et besøg i Kina til avisen Peoples Daily i går.

Han oplyste, at en repræsentant for USA's forsvarsministerium kommer til Moskva senere på ugen og at diskutere mulige militære aktioner imod Taliban-styret i Afghanistan.

Sergei Ivanov bekræftede, at Rusland i flere år har støttet Den Nordlige Alliance.

- Rusland har ikke været alene om at gå i denne retning. Iran og Indien har også hjulpet os, fortalte Ivanov.

 

 

Arresteret

SPANIEN - Det spanske politi har arresteret seks personer, som mistænkes for at høre til Osama bin Ladens internationale netværk.

Det spanske indenrigsministerium oplyser ifølge BBC, at de seks tilhører en islamisk gruppe med hjemsted i Algeriet; Salafist Group.

Gruppen er med blandt de 27 organisationer, som USA har udpeget som forbundet med terror, og hvis bankkonti er blevet indefrosset.

 

 

Demonstration

USA - Bush-regeringen forsøgte i sidste øjeblik at forhindre en stor protest-demonstration mod krig og racisme, som er indkaldt i Washington på lørdag.

Sikkerhedstjenesten udsendte i forgårs et generelt forbud mod demonstrationer i 30 dage foran Det Hvide Hus, hvor demonstrationen skulle slutte.

Nu har arrangørerne flyttet demonstrationen, så den slutter over for kongresbygningen på Capitol Hill.

 

 

Ja til FN

IRAN - Storbritanniens udenrigsminister var i Teheran i forgårs, i går var en højtstående EU-delegation i den iranske hovedstad for at få landet ind i folden bag USA i bekæmpelsen af terror.

Irans udenrigsminister slog fast, at landet vil opfylde de internationale konventioner og dele sine informationer med FN, oplyser tv-stationen CNN.

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder