27.09.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

INDLAND

Kort nyt om følgerne af "Krigen mod terror"
 

Javel USA

Ingen i Udenrigspolitisk Nævn vil bekræfte Morgenavisen Jyllands-Postens oplysninger om at USA har bedt om dansk støtte til den forestående krig.

Nævnets medlemmer er underlagt tavshedspligt. Alligevel fastholder Jyllands-Posten at USA har bedt Danmark om at levere panserværnsraketter.

Desuden skal USA have bedt om tilladelse til at benytte dansk luftrum. Endelig skal der også være tale om danske soldater.

Trods vaklende støtte til en eventuel dansk deltagelse i USA's krig kan regeringen regne med at et flertal i Folketinget vil sige ja til krig.

 

 

Forbud

Det konservative medlem Folketinget, John Vinther har indledt konkurrence med Dansk Folkeparti om hvem der kan finde på flest terrororganisationer, der skal forbydes.

Mens Dansk Folkeparti har fundet fem, er John Vinther nået op på hele 49. Han mener blandt andet at Colombias to befrielsesbevægelser FARC og ELN skal forbydes.

Det samme skal det nedlagte Rote Armee Fraktion, RAF fra Tyskland. På listen står også en lang række palæstinensiske befrielsesorganisationer. Det gælder eksempelvis PFLP.

Det Kurdiske Arbejderparti, PKK står også på listen, selvom PKK igennem et par år har gennemført ensidig våbenhvile.

 

 

Klapjagt

Danske banker har indledt en systematisk gennemgang af danskeres bankkonti.

Jagten skal afsløre om der er forbindelser til Osama bin Laden, som USA anklager for at stå bag angrebet i USA.

Finansrådet har i sidste uge sendt en liste med navne på de personer, som USA mistænker for at have kapret de fire amerikanske fly.

I går udsendte Finansrådet en liste med 27 organisationer og enkeltpersoner, som USA hævder kan have forbindelse til bin Laden.

Bankernes ivrige gennemgang af danske bankkonti kommer efter en såkaldt opfordring fra USA's præsident Bush. Hvis bankerne ikke følger Bush's opfordring skal de ikke regne med at kunne gøre forretninger i USA, siger den amerikanske præsident.

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder