25.09.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Støtte til USA

Golfstater vil ikke være med til angreb på et arabisk land

De seks golf-stater har på et ekstra-ordinært møde i weekenden givet USA deres støtte til kommende hævnaktioner for terror-angrebet den 11. september.

Det fremgår ikke udtrykkeligt, om landene vil støtte et egentligt angreb på for eksempel Afghanistan. Men de seks golf-stater vil ikke være med til angreb på et arabisk land.

Desuden opfordrer de seks lande det internationale samfund til at lægge pres på Israel for at stoppe sine terroristiske handlinger.

USA og Storbritannien fortsætter med opbygningen af store styrker i de seks stater. Bahrain udgør hovedkvarteret for den 5. Amerikanske flåde, og Oman udgør hovedkvarteret for de britiske styrker i området.

Både USA og Storbritannien har hangarskibe på vej til de to lande.

For kort tid siden ophævede USA flere restriktioner på Oman og de Forenede Arabiske Emirater, så landene nu kan købe våben. USA er ved at sælge de nyeste udgaver af F-16 fly til de to lande.

Også Kasakhstan og Rusland har givet tilsagn om støtte til USA i den kommende krig. Rusland har tilbudt at stille sit luftrum til rådighed for amerikanske fly.

Kasakhstan tilbyder ud over luftrum også baser, der kun ligger omkring 200 kilometer fra Afghanistan. Foreløbig har USA dog kun bedt om adgang til luftrummet.

To amerikanske transportfly er landet i lufthavnen ved Usbekistans hovedstad Tashkent. Flyene bragte 100 soldater og overvågningsudstyr til en base, som Sovjetunionen i sin tid anvendte i krigen mod Afghanistan.

/ rtj

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder