20.09.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Røde Kors advarer

En militær gengældelse mod Afghanistan vil være katastrofal for de mange flygtninge og fattige

Når USA snakker gengældelse for den frygtelige terror-aktion er det vigtigt at huske, at det vil ramme den afghanske befolkning der allerede i dag lider meget.

Det fastslår Henrik Kastoft informationsmedarbejder hos Dansk Røde Kors.

 - Afghanistan er et klokkeklart eksempel på et land, der er dybt afhængig af hjælp. Når man snakker gengældelse, må man huske på, hvad det er for en situation landet har været i de sidste mange år, advarer Henrik Kastoft.

Han henviser til, at Afghanistan har været i krig de sidste 21 år, og fortsat er i krig. Afghanistan er det land, hvor der er flygtet flest mennesker - seks millioner i alt, de sidste tyve år.

Alene i Pakistan, hvor FN's flygtningeorganisation UNHCR driver flygtningelejre, opholder der sig to millioner flygtninge. Som en følge af krigen er Afghanistan det land med flest landminer. Endelig har der været tørke i landet de sidste tre år, og mange mennesker sulter.

Især de tusindvis af nye flygtninge som lige nu befinder sig ved grænseområderne ved Iran og Pakistan lever under kummerlige forhold og har akut brug for hjælp. Andre er flygtet ud på landet eller op i bjergene.

 - Det er de mest banale ting der er brug for: Telte, tæpper, mad og rent vand. Samtidig intensiverer Røde Kors sin indsats på landets sygehuse med mere medicin og flere senge, oplyser Henrik Kastoft.

/mogo/ur

 

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder