18.09.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

USA udelukker ikke A-våben

USA fik næsten en million flere arbejdsløse i august...

Krigshysteriet når i disse dage ildevarslende højder i USA.

Senator John McCain har sagt, at man ikke skal "udelukke brug nogen militære midler bortset fra atomvåben". Men lederskribenten på den store avis New York Times, Thomas Friedman forudser faktisk at også atomvåben kan blive brugt.

I en artikel under overskriften "3. Verdenskrig" skriver han, at angrebet den 11. september "kan vise sig at blive det første større slag i den 3. verdenskrig, og det kan vise sig at blive det sidste slag, som kun anvendte konventionelle - ikke nukleare våben".

Politikere helt i toppen af magten diskuterer nu brug af atomvåben

Således vil USA's forsvarsminister Donald Rumsfeld ikke udelukke at atomvåben kan blive brugt mod terrorisme, oplyser tv-stationen ABC.

- Vi må have så mange alternativer som muligt, når vi skal håndtere det alvorlige problem, sagde Rumsfeld.

Fredskræfter i USA påpeger, at man ikke bør være blind over for det faktum, at magtfulde dele af USA's regerende elite betragter denne tragedie som en velkommen lejlighed til at udføre den militaristiske dagsorden, som er blevet forberedt i mere end ti år.

Den krigsgale politik fjerner befolkningens opmærksomhed fra sociale nedskæringer, fattigdom og stigende arbejdsløshed.

Præsident Bush's svage fundament er ikke længere et problem for ham. Demokraterne i Kongressen har givet deres uforbeholdne støtte til hvad som helst præsidenten måtte vælge at gøre. Folkeopinionen bliver pisket op til et nationalt korstog.

USA's befolkning må indstille sig på hårde tider - og det er måske det et nationalt hysteri skal få dem til at acceptere.

Regeringens Arbejdsministerium har oplyst, at landet fik næsten en million flere arbejdsløse alene i august. Arbejdsløsheden steg fra 4,5 til 4,9 procent på en måned.

- Vi er gået fra optur til nedtur hurtigere end på noget tidspunkt siden oliekrisen, har cheføkonom Stephen S. Roach fra Morgan Stanley i New York fastslået.

/se

Flere artikler om "terror"krigen
Balkan.jpg (3858 bytes)
 
Bog om Krigen i Jugoslavien

Få emailbesked om demonstrationer og møder