07.09.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Krig mod fredsforskning

Anset forskningsinstitut truet af Venstres spareforslag

- De har lavet banebrydende forskning i "ikke-offensivt forsvar", fastslår Holger Terp fra foreningen Aldrig Mere Krig.

Det er Centeret for Freds- og Konfliktforskning, som Holger Terp henviser til. Centeret, der er kendt under forkortelsen COPRI er truet på eksistensen af et spareforslag til finansloven for 2002 fra Venstre.

- Det vil være til stor skade for forskningen og det vil være til stor skade for Danmarks image, hvis COPRI lukkes, siger Holger Terp til Dagbladet Arbejderen.

Der er tværtimod brug for mere forskning inden for netop området med forsvar, som ikke truer andre lande, understreger han.

Venstre er kommet med et forslag om, at ikke mindre end 34 råd, nævn, puljer og institutioner skal fratages deres offentlige tilskud. Målet er at spare en milliard - 700 millioner kalkulerer Venstre allerede med at spare i 2002.

Det betegner økonomiprofessor Martin Paldam som urealistisk. Afskedigelse af personale og opsigelse af lejemål tager tid påpeger Århus-professoren til dagbladet Politiken.

Holger Terp stiller spørgsmålstegn ved om der overhovedet er noget at spare. Han mener, at fyring af de mange mennesker, som gør et nyttigt arbejde, blot vil påføre staten andre udgifter - til arbejdsløshedsunderstøttelse.

COPRI's nyansatte leder Tarja Cronberg tror ikke, at Venstre har sat sig ind i, hvad centeret laver.

Det er hævet over enhver tvivl, at COPRI har leveret en af 1990'ernes mest ansete skoler inden for freds- og konfliktløsning, og i januar modtog centeret en meget rosende evaluering fra internationale topforskere i USA, Storbritannien og Sverige, påpeger Tarja Cronberg.

/se

 

   

[Se de nyeste Artikler] * [DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]