06.09.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

USA besøger Thule-basen

Danmark tager ikke stilling til stjernekrigs-programmet, men hjælper gerne amerikanerne

I dag ankommer seks amerikanske teknikere til Thule, hvor de skal vurdere de kommende radar-anlæg, der skal indgå i stjernekrigs-programmet NMD.

Sammen med de seks amerikanere er der en repræsentant for det danske militær. Officielt har Danmark ikke taget stilling til, om USA kan benytte anlægget ved Thule til deres stjernekrigs-program. Alligevel kan den danske stat altså hjælpe amerikanerne.

Uffe Kristensen fra Forsvarsministeriet kunne i går ikke oplyse noget om i hvilken egenskab, den danske embedsmand er udsendt.

Han henviste til, at Udenrigsministeriet i sin tid havde bedt dem om at stille en person til rådighed for USA.

Udenrigsministeriet holdt i går intern flyttedag, og det var ikke muligt at komme i kontakt med en person, der vidste noget om formålet med at lade en dansk embedsmand ledsage amerikanerne.

Danmark vil ikke officielt tage stilling til stjernekrigs-programmet, der truer med at kaste verden ud i endnu en atom-oprustning, før USA retter en officiel henvendelse til regeringen.

Det sker ifølge Lukas Fischer fra den amerikanske regering først når USA har gennem-prøvet anlægget og det er klar til brug.

Ifølge Radioavisen er der for udenrigsminister Mogens Lykketoft absolut ikke nogen nye begrundelser for at Danmark skal tage stilling til stjernekrigs-programmet nu.

Det amerikanske besøg vil vare seks dage.

I dag rejser også statsminister Poul Nyrup Rasmussen til Grønland. Han skal deltage i Grønlands-Kommandoens 50-års jubilæum og bagefter deltage i et Rigsmøde med Grønlands Jonathan Motzfeldt og Færøernes Anfinn Kallsberg.

/ rtj

 

 

 

[Se de nyeste Artikler] * [DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]