04.08.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Forsvarer ABM-traktaten i Moskva

USA advares mod at forværre forholdet til Nordkorea

Den nordkoreanske præsident Kim Jong Il ankom i går aftes til Moskva for at mødes med den russiske præsident Vladimir Putin.

Her skal de blandt andet diskutere en fælles front mod de amerikanske stjernekrigs-planer, NMD. Desuden skal de to diskutere handel og gensidig økonomisk samarbejde.

- Vi støtter det russiske standpunkt for at bevare den strategiske stabilitet gennem ABM-traktaten, siger Kim Jong Il til det russiske nyheds-bureau, Itar-Tass.

ABM-traktaten mellem Rusland og USA forbyder parterne at opstille et missilskjold. Det skal forhindre yderligere atom-oprustning. Så sent som i sidste uge understregede Rusland, at landet står fast på ABM-traktaten.

USA vil bryde traktaten ved at opstille sit stjernekrigs-program, og forsvarer sig offentligt med, at lande som Nordkorea, Iran og Irak er ved at udvikle langt-rækkende missiler.

- Hvad angår det amerikanske missilforsvars-system, vil jeg berøre spørgsmålet fordi USA forsøger at provokere os med den såkaldte missil-trussel.

- Men USA's snak om en missil-trussel fra vort land er helt uden hold i virkeligheden. Det er en løgn der skal skjule deres intentioner om at dominere andre lande i verden, sagde Kim Jong Il.

Han advarede USA mod at kaste verden ud i en ny oprustning ved at underminere de tilnærmelser mellem USA og Nordkorea, der fandt sted sidste år.

- Vi vil uafvendeligt svare på goodwill med goodwill, og på en hård linje med en super-hård linje, sagde Kim Jong Il.

Den akutte trussel om ny kaprustning bliver understreget af, at Rusland for nylig gennemførte et nyt forsøg med et langt-rækkende missil.

/ rtj

 

   

[Se de nyeste Artikler] * [DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]