02.04.02 - Dagbladet Arbejderen   - Sig din mening i Debatten  
  Få email ved nye artikler

DKP/ML´s 9. kongres - påsken 2002

 

 

Udtalelse fra DKP/ML´s 9. kongres:

Israel skal tvinges til fred

Nu er tiden inde til massivt at boykotte Israel, indtil det trækker sig ud af de besatte områder.

DKP/ML's 9. kongres fordømmer enstemmigt Israels forstærkede aggression mod det palæstinensiske folk. Israels massive militære indtrængen i Ramallah er ikke alene rettet mod Arafat men er et forsøg på at knuse hele det palæstinensiske selvstyre og intifadaen og befæste Israels militære besættelse af Vestbredden og Gaza.

Den forstærkede aggression er Sharons svar på det forslag til fred med Israel, som er fremlagt af de arabiske ledere. Selvom fredsforslaget ikke engang imødekommer palæstinensernes minimumskrav, svarer Israel alligevel igen med massivt brug af våben. Det viser med al tydelighed, at Israel ikke har viljen til fred og på ingen måde ønsker at trække sig ud af de besatte områder.

Den palæstinensiske konflikt er ikke en konflikt mellem to ligeværdige parter. Israel er en brutal besættelsesmagt med en enorm militær magt, der både politisk, økonomisk og militært understøttes af USA-imperialismen. Også den konkrete militære aktion i Ramallah i påsken er afstemt med USA.

Over for denne enorme magt står det palæstinensiske folk, som i over 35 år har måttet leve med en besættelsesmagt på Vestbredden og Gaza. Intifadaen udtrykker det palæstinensiske folks legitime ret til folkeligt oprør og væbnet modstandskamp mod såvel Israels militær som de illegale og folkeretsstridige bosættelser.

Israel kunne når som helst sikre sine indbyggere fred og sikkerhed, hvis det var det man ønskede. Men det kræver en anerkendelse af det palæstinensiske folks legitime rettigheder og retfærdige minimumskrav:

* Israel ud af de besatte områder.

* Rømning af alle bosættelser.

* Østjerusalem som hovedstad i en palæstinensisk stat.

* Anerkendelse af de palæstinensiske flygtninges rettigheder.

Den danske regering må standse sin opportunistiske og principløse holdning til Israel. Regeringen har erklæret sin støtte til USA-imperialismens militære planer mod Irak, fordi Irak angiveligt ikke efterlever FN-resolutioner. Men Israel har i over 35 år forbrudt sig mod stribevis af FN-resolutioner.

 

Hr. udenrigsminister:

Hvornår har den danske regering tænkt sig at handle lige så uforsonligt overfor Israel, som man gør overfor Irak?

DKP/ML opfordrer det danske folk til at bakke op bag den Boykot Israel-kampagne, som lanceres om få dage.

På smukkeste vis var det danske folk med til at skrive historie, da det bakkede op om Boykot Sydafrika-kampagnen, dengang apartheid-styret endnu var ved magten.

Nu er tiden inde til, at det igen skriver historie ved massivt at boykotte Israel, indtil det trækker sig ud af de besatte områder.

ARTIKLER OM PALÆSTINA / ISRAEL

BESTIL
BOYKOT ISRAEL
MATERIALE:
boykotisrael@mail.dk

www.boykotisrael.dk

Flere artikler: Krig og Fred

 

dokumenter fra DKP/ML´s 9 kongres
DKP/ML´s 9 kongres - påsken 2002
 
25.04.02 11 år efter den ny verdensordens år nul 9. KONGRES: Som tingene former sig nu er der et skrigende behov for et internationalt aktionsfællesskab mod USA-imperialismen og til forsvar for den nationale selvbestemmelse.
25.04.02 Kommunister må overvinde splittelse 9. KONGRES: Hvis det skal lykkes for kommunisterne at samle sig, kræver det et alvorligt og seriøst forarbejde
04.04.02 Stop USA - for fred, demokrati og sociale rettigheder

 

UDTALELSE: Verdens folk befinder sig i den mest faretruende situation i årtier. Næppe nogensinde før har en enkelt magtfuld stat med krig, terror og udplyndring forsøgt at tiltage sig det uindskrænkede verdensherredømme, som USA gør i dag
04.04.02 God kongres! 9. KONGRES: Hilsener fra den internationale kommunistiske bevægelse
03.04.02 Partiets prioriteringer i kongresperioden 

 

 

UDTALELSE: Siden den nye regering er kommet til, står det klart, at vi befinder os i en ny politisk situation, der  stiller nye krav til vore prioriteringer. Det kræver en forstærket indsats for organiseringen af en bred folkelig modstand mod monopolerne og den reaktionære regering, de har ved magten.
03.04.02 STOP UNIONEN  -  Forsvar det nationale demokrati UDTALELSE: For EU tilhængerne er formandskabet forbundet med stor prestige. Tilhængerne vil udnytte formandskabet til et regulært fremstød for mere Unionsopbygning.
03.04.02 Enhed mod højre – Forsvar velfærden UDTALELSE: Anders Fogh Rasmussen og hans sorte regering har startet et ideologisk bestemt nedskæringsfelttog. De har sat kurs mod den minimalstat, der er monopolernes drøm og befolkningens mareridt.
03.04.02

Stop USA - for fred, demokrati og sociale rettigheder

UDTALELSE: Næppe nogensinde før har en enkelt magtfuld stat med krig, terror og udplyndring forsøgt at tiltage sig det uindskrænkede verdensherredømme, som USA gør i dag. 

02.04.02 Uddrag fra landsledelsens beretning Uddrag fra landsledelsen i DKP/M´s beretning til 9. kongres
02.04.02 Landsledelsens Beretning til 9. kongres Hele beretningen til 9. kongres
02.04.02 Behov for politisk kamp Vi har gjort for lidt ud af at diskutere med de arbejdere, der stemte på Venstre eller Dansk Folkeparti, sagde delegerede på DKP/ML's kongres
02.04.02 500 nye abonnenter til Dagbladet Arbejderen UDTALELSE: Kommunisterne og den progressive bevægelse står over for store udfordringer i kampen for at forsvar velfærden og tilkæmpede rettigheder, for at forny fagbevægelsen, for at stoppe unionsopbygningen og i kampen for fred.
02.04.02 Israel skal tvinges til fred UDTALELSE: Nu er tiden inde til massivt at boykotte Israel, indtil det trækker sig ud af de besatte områder.
  DKP/ML´s nye landsledelse  

 

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]