UDTALELSER FRA DKP/ML   *  ARKIV-ARTIKLER
DAGBLADET ARBEJDEREN

Dokumenter fra DKP/ML's  9. Kongres

Dato Titel Uddrag
25.04.02 Kommunister må overvinde splittelse 9. KONGRES: Hvis det skal lykkes for kommunisterne at samle sig, kræver det et alvorligt og seriøst forarbejde
25.04.02 11 år efter den ny verdensordens år nul 9. KONGRES: Som tingene former sig nu er der et skrigende behov for et internationalt aktionsfællesskab mod USA-imperialismen og til forsvar for den nationale selvbestemmelse.
04.04.02 God kongres! 9. KONGRES: Hilsener fra den internationale kommunistiske bevægelse
04.04.02 Stop USA - for fred, demokrati og sociale rettigheder

 

9. KONGRES UDTALELSE: Verdens folk befinder sig i den mest faretruende situation i årtier. Næppe nogensinde før har en enkelt magtfuld stat med krig, terror og udplyndring forsøgt at tiltage sig det uindskrænkede verdensherredømme, som USA gør i dag
03.04.02 Partiets prioriteringer i kongresperioden 

 

 

9. KONGRES UDTALELSE: Siden den nye regering er kommet til, står det klart, at vi befinder os i en ny politisk situation, der  stiller nye krav til vore prioriteringer. Det kræver en forstærket indsats for organiseringen af en bred folkelig modstand mod monopolerne og den reaktionære regering, de har ved magten.
03.04.02 STOP UNIONEN  -  Forsvar det nationale demokrati  9. KONGRES UDTALELSE: For EU tilhængerne er formandskabet forbundet med stor prestige. Tilhængerne vil udnytte formandskabet til et regulært fremstød for mere Unionsopbygning.
03.04.02 Enhed mod højre – Forsvar velfærden 9. KONGRES UDTALELSE: Anders Fogh Rasmussen og hans sorte regering har startet et ideologisk bestemt nedskæringsfelttog. De har sat kurs mod den minimalstat, der er monopolernes drøm og befolkningens mareridt.
03.04.02

Stop USA - for fred, demokrati og sociale rettigheder

9. KONGRES UDTALELSE: Næppe nogensinde før har en enkelt magtfuld stat med krig, terror og udplyndring forsøgt at tiltage sig det uindskrænkede verdensherredømme, som USA gør i dag. 

02.04.02 Uddrag fra landsledelsens beretning 9. KONGRES: Uddrag fra landsledelsen i DKP/M´s beretning til 9. kongres
02.04.02 Landsledelsens Beretning til 9. kongres  
02.04.02 Behov for politisk kamp 9. KONGRES: Vi har gjort for lidt ud af at diskutere med de arbejdere, der stemte på Venstre eller Dansk Folkeparti, sagde delegerede på DKP/ML's kongres
02.04.02 500 nye abonnenter til Dagbladet Arbejderen 9. KONGRES UDTALELSE: Kommunisterne og den progressive bevægelse står over for store udfordringer i kampen for at forsvar velfærden og tilkæmpede rettigheder, for at forny fagbevægelsen, for at stoppe unionsopbygningen og i kampen for fred.
02.04.02 Israel skal tvinges til fred 9. KONGRES UDTALELSE: Nu er tiden inde til massivt at boykotte Israel, indtil det trækker sig ud af de besatte områder.
26.01.02 Nej til VK-regeringens udlændinge-pakke VK-regeringens sorte udlændingepakke vil uundgåeligt skabe fremmedgørelse og frustration
22.11.01 Fælles front mod højre Med valgsejren til Fogh og co. er der givet signal til angreb på almindelige mennesker overalt i vores samfund. 
26.09.01 Åbent brev til Enhedslistens hovedbestyrelse

 

Gode kammerater 
Terrorangrebet mod USA og USA's efterfølgende krig mod Afghanistan har skabt en meget kompliceret situation. Reaktionen er gået i offensiven stort set over hele linien.  
26.09.01 En bred fredsbevægelse er nødvendig

 

 

Danmarks Kommunistiske Parti ML opfordrer til, at alle fredskræfter går sammen for at sikre, at den spirende fredsbevægelse bliver så bred som overhovedet mulig. Hermed vil det budskab, som vi sender til de krigeriske kræfter, også blive tilsvarende slagkraftigt.
25.09.01 Stop krigen Kommunisterne tager ubetinget afstand fra USA’s krigeriske planer mod Afghanistan og andre lande.
19.05.01 Der er brug for flere skanser mod nazismen  Endelig lykkedes det: Nazisterne har rømmet det hus i Nørre Sundby, som de ellers havde gjort til en lokal naziborg.
03.05.01 For en rød 1. maj Jørgen Petersens, formand for DKP/ML, tale til 1. rød maj 
17.02.01 Styrk opbygningen af Attac DKP/ML hilser udviklingen af Attac i Danmark velkommen.
17.02.01 Fordøm USA's bombardement af Bagdad Ophæv sanktionerne mod Irak
20.01.01 Fra Nice til Göteborg Med Nice traktaten ønsker Nyrup og de unionsivrige at fortsætte med at undergrave det nationale demokrati og de solidariske velfærdsordninger i Danmark. 
20.01.01

Genrejs solidariteten med palæstinenserne 

Israels terror mod palæstinenserne må stoppe her og nu. 
20.01.01 Stop USA's Stjernekrigsprogram

 

USA's nye præsident Bush har gjort opbygningen af et missilskjold (NMD) – det såkaldte Stjernekrigsprogram- til en af sine vigtigste mærkesager.  Allerede inden han satte foden i det Hvide Hus har Bush lovet at fremskynde projektet med en ekstraordinær bevilling til på 20 milliarder dollars. 
09.12.00 Ungdomshuset tilbage til brugerne 

 

”De seneste års privatiserings-trend har antaget groteske former i København. Her vedtog et flertal i Borgerrepræsentationen den 16. november at sælge et af byens kollektive mødesteder for unge: Ungdomshuset Jagtvej 69. 
07.10.00 NATO-inspireret statskup i Jugoslavien

 

 

Den 6. oktober blev Jugoslaviens præsident Slobodan Milosevic tvunget til at træde tilbage. Det skete, efter at landets forfatningsret havde underkendt valgkommissionen og erklæret oppositionens kandidat, Vojislav Kostunica, for vinder i første runde af det jugoslaviske præsidentvalg. 
29.09.00 Nej og atter nej   UDTALELSE: Et markant flertal af den danske befolkning  sagde nej til euroen.     
09.09.00 Nej til stjernekrig

 

Siden Sovjetunionens sammenbrud har USA befæstet sin rolle som supermagt i kraft af en gigantisk militær styrke . Tusinder af amerikanske atomvåben befæster landets supermagtsstatus.  
24.06.00 Danmark bestemmer selv
Udtalelse fra DKP/ML's landsledelse
Det afgørende spørgsmål ved folkeafstemningen den 28. september handler ikke om et "vekselgebyr". Det er ikke først og fremmest en afstemning om økonomi.
26.04.00 Beretning fra Centralkomiteen til DKP/ML´s 8. kongres Vedtaget på DKP/ML's 8. kongres 
22.04.00 Et nej til euroen er nødvendigt  Udtalelse fra DKP/ML's 8. kongres 
22.04.00 Kommunisterne og kampen for velfærd  Udtalelse fra DKP/ML's 8. kongres
14.03.00 Nej til euro og politisk union Udtalelse af Forretningsudvalget i DKP/ML
19.02.00 Nyt fra DKP/ML DKP/ML’s centralkomite har holdt ordinært møde i Århus den 12.- 13. februar.
19.02.00 Det yderste højre og EU
Udtalelse fra DKP/ML
Bekæmp fascismen og EU’s indblanding i medlemslandenes indre anliggender
18.02.00 For magert  - stem nej
Udtalelse fra DKP/ML
Med OK-forligene er solidariteten og fagbevægelsens kampkraft skadet

Få emailbesked ved opdateringer!


PJECER/LANGTIDSHOLDBARE ARTIKLER

Dato Titel Uddrag
DKP/ML DKP/ML - 20 års kamp for socialismen Ved årsskiftet 1998-99 kan DKP/ML fejre 20-året for sin stiftelse. Det er en god anledning til at gøre status over de forløbne 20 års arbejde. En sådan status vil ikke alene hjælpe til at få bedre greb om partiets udvikling og nuværende situation. Den vil også gøre det lettere at tage pejling af de kommende års arbejde.....
Sven Tarp Tilbage til fremtiden - Rejseoplevelser fra Nepal år 2054
Personlig rejsebeskrivelse af Sven Tarps Rejse til Nepal:
Egentlig havde jeg aldrig drømt om, at jeg skulle komme til at opleve Nepal. Jeg har ikke engang været i Asien før. Men Nepals kommunister, CPN (UML), har kaldt til kongres og indbudt den internationale bevægelse. Partiet har igennem 1990’erne udviklet sig til landets største og står efter alle solemærker at dømme til at vinde absolut flertal med næste parlamentsvalg.
DKP/ML Faglig aktionsenhed - vejen til en stærk fagbevægelse. En splittet fagbevægelse betyder, at arbejderklassen ikke kan forsvare sig eller kæmpe for nye resultater. Det betyder, at arbejdernes deltagelse i den samfundsmæssige kamp uskadeliggøres, og at velfærdssamfundet pilles fra hinanden af regeringen og arbejdsgiverne.
Jørgen Petersen Kommunismen er fremtiden Tale til festmødet for DKP/Ml´s 20 års fødselsdag.
Jørgen Petersen Dagbladet Arbejderen er håbets avis, optimismens avis og fremtidens avis* Tale til Dagbladet Arbejderens indsamlings- og fødselsdagsfest i København den 4/9 98

 

 

NYHEDSARKIVET

Dato Titel Uddrag
20.09.99 Kommunister siger fra over for militær-korps Fællesudtalelse fra kommunistpartier i Danmark, Tyskland og Polen  
16.06.99 Begmand til EU-partierne. Udtalelse fra DKP/ML
15.06.99 Nej til euro og EU-hær Udtalelse fra DKP/ML
12.06.99 NATO ud af Balkan. Udtalelse fra DKP/ML
16.05.99 Til landets hårdtarbejdende sygeplejersker og radiografer. Udtalelse fra DKP/ML
23.04.99 Vi anklager NATO   løbeseddel fra DKP/ML
10.04.99 Træk Danmark ud af Krigen Udtalelse fra DKP/ML
18.02.99 Til: MRS - Movement for Union Renewal, Belgien Udtalelse fra DKP/ML
09.01.99 Slaget om euroen KAN vindes Udtalelse fra DKP/ML
09.01.99 Nej til flere bomber for olie i Golfen. Udtalelse fra DKP/ML
     

NYHEDSARKIV 10.02.98-03.12.98

[DKP/ML Hovedsiden]  *  [Søg]  *   [Bestil bøger eller pjecer]

 

chart.dk