17.02.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

UDTALELSE FRA DKP/ML Landsledelse 17.02.01


Fordøm USA's bombardement af Bagdad

Ophæv sanktionerne mod Irak

Fredag den 16 februar gennemførte 24 kampfly fra USA og Storbritannien endnu et angreb mod Irak. Fra stor afstand affyrede flyene en bølge af avancerede missiler. Det erklærede formål var at ødelægge irakiske radarinstallationer omkring hovedstaden.

Golfkrigen betød ufattelige menneskelige ofre. Men det er også en krig, som aldrig blev afsluttet. Civilbefolkningens lidelser er siden hen mangedoblet. Den økonomiske blokade har forhindret landets genopbygning og ødelagt produktionen, uddannelsessystemet og sundhedsvæsenet. Tabet af menneskeliv nærmer sig 2 millioner. Det mest almindelige offer er et barn under 5 år. En hel generation af irakere er mærket for livet.

· Præsident Bush forsøger at fremstille sig selv som en stærk præsident, som rutinemæssigt sætter sine modstandere på plads. Sandheden er, at hen beordrede et fejt angreb med avancerede våben mod forsvarsløse mennesker. Det er et mislykket forsøg på at aflede opmærksomheden fra Israels forbrydelser mod det palæstinensiske folk.
· I spidsen for verdens eneste supermagt forsøger han at genoplive den internationale alliance mod Saddam Hussein. Sandheden er at angrebet er mødt med skarpe protester og reelt viser USA's isolation.

DKP/ML fordømmer på det skarpeste bombardement, som endnu engang kostede uskyldige civile livet. Vi kræver, at den glemte krig mod det irakiske folk øjeblikkeligt bringes til ophør, at sanktionerne mod Irak ophæves.

DKP/ML fordømmer at USA og England uden om Sikkerhedsrådet gennemfører et væbnet angreb på en suveræn nation. Vi noterer med tilfredshed at både Kina, Rusland og Frankrig har fordømt bombardementet.

DKP/ML opfordrer på det kraftigste den danske regering og Folketinget til at protestere mod bombardementerne og arbejde for at nødhjælpen til Irak forstærkes indtil sanktionerne ophæves.

DKP/ML Landsledelsen
17.02.01

 

 

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]