22.02.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Rettet mod Rusland og Kina

USA forsøger at undergrave opbygningen af Europas selvstændige militær

- Hvis USA opbygger et NMD, så er det først og fremmest rettet imod Ruslands og Kinas strategiske våben, siger den russiske general Leonid Ivashov.

Han fastholder, at hvis USA tilbyder at lade sit atomskjold dække over Europa, så handler det først og fremmest om at dræne de europæiske stater for penge - for at forhindre landene i at opbygge deres eget forsvarsprogram, uafhængigt af NATO.

Det skrev den indiske avis  The Hindu i forbindelse med at NATO's generalsekretær George Robertson besøgte Moskva.

I forbindelse med besøget har Rusland fremlagt et forslag om, at Rusland og NATO arbejder sammen om et mobilt raketskjold, som kan flyttes rundt til de steder i verden, hvorfra der på et givet tidspunkt er en angrebstrussel.

Vesten har været begejstret over, at Rusland nu har bevæget sig fra en principiel modstand mod det amerikanske stjernekrigsprojekt og til en dialog om spørgsmålet.

Kina derimod fastholder sin klare modstand mod NMD og gentager, at det vil føre til ustabilitet og ny kaprustning.

- Når et land forbereder sig på en militær konfrontation med Kina i det ydre rum, så må vi være meget opmærksomme og forberede os på det der måtte ske, sagde Teng Jianqun - redaktør af Kinas  World Military review.

I forgårs gentog præsident Jiang Zemin Kinas modstand mod USA's raketskjold under et møde med Tysklands forsvarsminister Rudolf Scharping, der besøgte landet.

Scharping rejste i går aftes videre til Indien.

/se

 

   

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]