13.02.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

350 aktivister arresteret

"Big Blocade" i Skotland samlede fredsaktivister fra 12 lande

Omkring 350 fredsaktivister blev i går arresteret af politiet ved atom-basen i Faslane, Skotland.

Fredsaktivister fra ikke mindre 12 lande dannede kæde klokken syv mandag morgen. Nogle lænkede sig sammen, mens andre blot sad arm i arm på vejen foran den britiske atom-ubådsbase. Dagen har fået navnet "Big Blocade", altså den store blokade-dag.

- Vi er henrykte over, at så mange kom tilstede fra så fjerne lande og stille op i rækkerne, siger David McKenzie fra fredsgruppen Trident Plougshares.

- Det faktum, at parlamentsmedlemmer, præster, sagførere og en prominent forfatter er blandt de arresterede viser, at kampagnen ikke begrænser sig til nogle få aktivister, men nu er begyndt at engagere hele samfundet - især i Skotland.

Der var fredsaktivister fra så fjerne lande som Australien, Sydkorea og Colombia, mens hovedparten kom fra europæiske nabolande.

Skotske kirkeledere afholdt en gudstjeneste midt under blokaden og kom med en stærk appel om civil modstand mod Trident-ubådene.

I flere år har fredsaktivister kæmpet for at få lukket Faslane-basen, hvor Storbritanniens fire atom-drevne og atom-bevæbnede ubåde holder til.

/se

 

   

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]