06.02.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Danmark under missilskjold

Socialdemokratiet vil snart tage stilling til stjernekrigs-projektet

 - Vi risikerer, at USA trækker sig tilbage under den paraply, et nationalt missilskjold vil give dem; hvad så med os andre.

Det siger den socialdemokratiske forsvars-ordfører Per Kaalund til Dagbladet Arbejderen.

Udtalelsen kommer efter, at en række forsvarsministre og militærfolk i weekenden afholdt en konference i MŸnchen om sikkerhedspolitik.

Her har den amerikanske forsvarsminister Donald Rumsfeld ifølge det amerikanske tv-selskab CNN udtalt, at et kommende missilskjold også vil være til fordel for Europa.

I dag mødes så udenrigsminister Mogens Lykketoft med formanden for det grønlandske Landsstyre, Jonathan Motzfelt, for at diskutere det amerikanske missilforsvar NMD.

Landstyret har hidtil været imod, at give USA lov til at lade Thulebasen indgå i NMD, mens Socialdemokratiet og den danske regering i hvert fald officielt ikke har taget stilling endnu.

Den socialdemokratiske folketingsgruppe har samtidig en intern høring om deres holdning til den omstridte sag.

Per Kaalund håber i den forbindelse, at der kommer en forståelse ikke blot mellem USA og Rusland, men også med Kina.

- Vi kan ikke blive ved at træde vande i det her spørgsmål. Under alle omstændigheder ser det ud til, at USA vil lave et nationalt missilforsvarssystem, det er kendsgerningerne, som vi bliver nødt til at forholde os til. Det ville sikkert være til gavn for stabiliteten, hvis ikke bare USA, men også Europa var beskyttet af NMD, udtalte Per Kaalund endvidere til Dagbladet Arbejderen.

/rtj

 

 

 

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]