18.01.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Balkan-betjent død af leukæmi

Vag udtalelse fra EU-parlamentet mod brug af ammunition med forringet uran

- Da vi først hørte om dette kræft-dødsfald var der ingen af os, som forbandt det med at manden havde været udstationeret på Balkan, fortæller sekretariatsleder Steen-Møller Andersen i Politiforbundet i Danmark.

Men i forbindelse med hele debatten om en eventuel sammenhæng mellem NATO's brug af ammunition med forringet uran og tilfælde af leukæmi er forbundet gået mere aktiv ind i sagen, fortæller Stene-Møller Andersen til Dagbladet Arbejderen.

Der er lavet en aftale om, at tilbyde en helbredsundersøgelse til de 500-600 medlemmer af forbundet, som har været på Balkan.

Nu er Politiforbundet er ved at udsende breve til de pågældende medlemmer.

Også i militæret er man igang med at skrive til de 15-20.000 soldater, som har været på Balkan. De får tilbudt en grundig helbredsundersøgelse hos deres egen praktiserende læge.

I forvejen er de praktiserende læger blevet kontaktet, oplyser stabslæge Erik Dare fra Forsvarets Sundhedstjeneste til Dagbladet Arbejderen.

- De vil blive undersøgt af lægen, som også vil tage en blodprøve, fortæller Erik Dare.

EU-parlamentet diskuterede i går NATO's brug af forringet uran på Balkan. Flere parlamentsmedlemmer ønskede et stop for brugen af ammunition med forringet uran.

- Der blev vedtaget en meget vag anbefaling af at stoppe brugen af ammunition med forringet uran, fortæller Martin Kaag til Dagbladet Arbejderen.

Martin Kaag er sekretær for SF's medlem af EU-parlamentet, Pernille Fram.

Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU og Pernille Fram stemte for resolutionen. Men den var så vagt formuleret, at de i fællesskab afgav en såkaldt stemmeforklaring, for at understrege, at de - sammen med mange andre - synes det er på høje tid med et klart forbud.

/se

 

 

 

   

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]