06.01.01 - Dagbladet Arbejderen   -

Sig din mening i Debatten  

 

Fredsaktivist dømt og udvist

Regeringer ser stort på kendelse fra Den Internationale domstol i Haag

I onsdags blev den britiske statsborger David Heller udvist fra Holland. Han deltog den 27. december i en fredsaktion imod Volker-luftbasen uden for byen Eindhoven.

Blokade mod atomvåben

12. februar 2001 i Faslane 50 kilometer fra Glasgow i Skotland

Kom til Skotland og se de smukke bjerge, vande og Argyles skove.

Kom og se djævelskabet i vore bjerge: Her er Coulport, hvor 200 atombomber er oplagret dybt i undergrunden. Her er Faslane, basen for Trident-atomubådene - Storbritanniens ulovlige masseødelæggelses-våben.

Vi vil lukke basen.

Aktionen den 12. februar næste år bliver fredelig, ikke-voldelig og åben, men basen vil blive lukket, forsikrer arrangørerne, som håber på at rigtigt mange fredsaktivister fra hele verden vil deltage.

Arrangører er: Campaign for Nuclear Disarmament og Trident Ploughshares.

Yderligere oplysninger på telefon: 0044 141 433 2859. E-mail: cndscot@dial.pipex.com Hjemmeside: http://ds.dial.pipex.com/cndscot/
protest/bigon.html

Her er stationeret amerikanske atomvåben.

David Heller og andre aktivister klippede hul i hegnet omkring basen. Inde på området tog de billeder af de steder, hvor de amerikanske atomvåben findes. De blev dog hurtigt arresteret.

Nu bliver David Heller så udvist for kriminel aktivitet, mens hollænderen Mark Akkerman står til en straf i hjemlandet.

- De har anklaget de forkerte mennesker, siger David Heller. De skulle have arresteret Hollands premierminister og udenrigsminister. Jeg bliver udvist fordi jeg er en trussel mod den offentlige orden, men den virkelige trussel kommer fra atomvåbnene på Volker-luftbasen.

Inden aktionen havde fredsaktivisterne anmeldt de hollandske regeringsledere for kriminel planlægning af folkemord, men politiet tog sig ikke af sagen. Derfor valgte aktivisterne selv at handle.

Fredsaktivisterne baserer deres anmeldelse af de hollandske regeringsledere på det faktum, at Den Internationale Domstol i Haag har fastslået at: "Brug af eller trussel om brug af atomvåben er en forbrydelse".

I går startede ironisk nok en helt tilsvarende retssag imod hollænderen Marja Willemsen ved domstolen i Dumbarton Sheriff i Skotland.

Willemsen er anklaget for at have deltaget i blokaden mod Faslane flådebasen, hvor de britiske Trident-atomubåde holder til.

Hvis Marja Willemsen kendes skyldig vil hun formodentlige blive udvist af Storbritannien, fortæller David Mackenzie fra fredsbevægelsen Trident Ploughshares

/se

 

   

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]