04.10.00 -  Dagbladet Arbejderen 

Sig din mening i Debatten  

 

Protest mod ny kaprustning

Lørdag den 7. oktober er international protestdag mod militarisering af rummet

KØBENHAVN - 61 aktioner og demonstrationer i 15 lande. Det er der lagt op til på den internationale protestdag mod militariseringen af rummet - på lørdag den 7. oktober.

Missilskjold = Oprustning

Protestmøde på Christiansborg Slotsplads
Lørdag den 7. oktober kl. 13-15.

Talere:
* Anton Aggernæs fra Læger mod Kernevåben
*Josef Motzfeldt, medlem af Grønlands Landsstyre
* Finn Ekman fra Samarbejdskomiteen for Fred og Sikkerhed

 Musikalsk underholdning ved Maj El Baz og Ruben Fællessang

Skuespiller Hanne Andersen fra Kunstnere for Fred er mødeleder.

I København foregår det på Christiansborg Slotsplads fra klokken 13-15.

 - USA forbereder et missilforsvar selv om det strider imod indgåede aftaler som ABM-traktaten, og selvom det fremprovokerer en ny oprustning, siger Finn Ekman fra arrangørerne.

Han er med i Fredsbevægelsens Koordineringsgruppe, som står for protestmødet på lørdag.

 - For at opbygge dette "Missilskjold" kræves en udvidelse af flere radarstationer, blandt andet Thule-radaren i Grønland. Det er én af forudsætningerne for hele systemet. Derved kommer den danske regering og det grønlandske landsstyre under pres, fortæller Finn Ekman.

Men amerikanernes stjernekrigsprojekt bygger på et net af radarstationer helt fra Alaska og til Australien. Det øger ustabiliteten, usikkerheden og vil føre til kaprustning over hele kloden. Derfor bliver der også demonstreret over hele verden på lørdag.

Australien, Japan, Sydkorea, Storbritannien, Norge, Canada og USA for blot at nævne nogle af landene.

 - Flere politikere, også i Grønland har taget klart afstand fra USA's planer, oplyser Finn Ekman. Men den danske regering er tavs.

"Lad os tvinge regeringen til at bryde tavsheden. Vi kræver at Danmark siger klart nej til denne oprustning. Lad os medvirke til nedrustning."

Sådan lyder appellen fra Fredsbevægelsens Koordineringsgruppe, som består af: Aldrig Mere Krig - Kvinder for Fred - Fredsskattefonden - Militærnægterforeningen - Læger mod Kernevåben - Kunstnere for Fred - Islamisk forening for Fred og Miljøbevarelse - Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed - Samarbejdskomiteen for Fred og Sikkerhed.

/ se

Følg selv med på: www.globenet.ree-online.co.uk

 

 

 

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]