29.09.00 -  Dagbladet Arbejderen 

Sig din mening i Debatten  

 

International protestdag

Fredsbevægelsen øger modstanden mod USA's missilforsvars-projekt

Da præsident Clinton udsatte det amerikanske missilforsvars-program NMD, så skyldtes det de mislykkede forsøg og voksende folkelig modstand mange steder i verden.

Det Dansk Fredsakademi afholder seminar om "Fredsundervisning i Danmark"

Lørdag den 30. september kl. 10-15.30

Roskilde Universitetscenter (RUC), Auditorium Hus 46

Gratis adgang.

Tilmelding hos Holger Terp på telefon 36784028.

Yderligere oplysninger på: www.fred.dk/akademi

Fredsbevægelsen er indstillet på at bruge denne udsættelse effektivt til at øge modstanden:

- Vi slapper ikke af et øjeblik, siger Bruce Gagnon fra  Global Network. Protester den 7. oktober over hele verden vil blive græsrøddernes største manifestation imod at flytte våbenkapløbet ud i rummet.

Bruce Gagnon er koordinator i Global Network. Organisationens navn er i sin helhed på dansk: "Det Globale Netværk imod Våben og Atomkraft i Rummet".

Og Gagnon gør det klart, at der kun er pause i stjernekrigs-projektet. Han oplyser, at USA er travlt optaget af udvikle nye laser-våben, som indgår i USA's vision om at kontrollere og dominere hele jorden med våben placeret i rummet.

NMD-forsøgene vil blive genoptaget allerede til januar 2001.

Lørdag den 7. oktober vil der være demonstrationer i 16 lande verden over - i USA er der indkaldt til demonstrationer i 34 byer.

Og det er indtil nu. Hver dag modtager Global Network oplysninger om nye demonstrationer.

Og nu kan netværket også godt sætte Danmark på listen.

Samarbejdskomiteen for Fred og Sikkerhed har taget initiativet til et protestmøde foran Christiansborg den 7. oktober mellem klokken 13 og 15.

Anton Aggernæs fra organisationen Læger mod Kernevåben vil holde tale. Det gør Josef Motzfeldt fra partiet IA i Grønland også. IA er imod at give USA tilladelse til at bruge Thulebasen til NMD.

Thulebasen i Grønland spiller en central rolle i hele stjernekrigs-projektet.

Faktisk har den amerikanske forsvarsminister sagt, at Thulebasen er en forudsætning for NMD. Alligevel vil den danske regering ikke tage stilling.

- Lad os bryde tavsheden og kræve, at Danmark siger klart nej til denne oprustning, siger Finn Ekman fra Samarbejdskomiteen for Fred og sikkerhed.

/ se  

 

 

 

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]