12.08.00 -  Dagbladet Arbejderen

 

Fængslede havde kontakt til mafia

Spionanklaget betalte næsten en halv million til højreorienteret albansk leders lillebror

Den jugoslaviske hær har afholdt det første retsmøde mod de to briter og to canadiere, der blev anholdt i Montenegro i sidste uge - sigtet for terrorisme.

Det skriver den britiske tv-station BBC.

De fire er af medierne blevet beskrevet som hjælpearbejdere fra Kosova, der var på ferie i Montenegro. Ingen af dem havde visum.

Den ene canadier, Shaun Going, ejer et byggefirma. Han er i landet sammen med sin nevø for at skaffe sig kontrakter i genopbygningen af Kosova.

I den forbindelse har han haft tæt kontakt til den Kosova-albanske mafia.

Han har indrømmet, at han i april i år betalte en bestikkelse på 40.000 britiske pund (næsten en halv million kroner) til Gani Thaci, angiveligt for at få kontrakter inden for genopbygningen, skriver The Times i London.

Gani Thaci er lillebror til den tidligere leder af UCK, Hashim Thaci.

Det er i høj grad lederne af det tidligere UCK, der har magten i Kosova. The Times har tidligere rapporteret, at der er forbindelser mellem UCK og den albanske mafia, der står bag en omfattende narkosmugling i regionen.

Hashim Thaci fungerer i dag som NATO's FN's og OSCE's vigtigste kontaktperson til de etnisk-albanske Kosova-politikere.

Ifølge oplysninger fra DEA, der er det amerikanske politi til narkobekæmpelse, organiserer den albanske mafia transport af seks tons heroin årligt fra Tyrkiet.

Der er også omfattende våbensmuglinger samt andre lyssky affærer som handel med prostituerede.

Den senere tid har den albanske mafia også smuglet våben til Montenegro, til de kræfter, som ønsker Montenegro løsrevet fra Jugoslavien.

Ved anholdelsen fandt det jugoslaviske politi blandt andet detonatorer i de anholdtes bil, oplyser de jugoslaviske myndigheder.

Alle fire fastholder at de blot var på ferie i Montenegro.

rtj 

 

   

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]