15.01.00 -  Dagbladet Arbejderen

 

Medicin til Irak

Ny delegation udfordrer USA’s og FN’s sanktioner mod Irak

 - Det er tredje gang, at vi udfordrer FN’s og USA’s sanktioner mod Irak. Disse sanktioner er en grov misbrug af menneskerettighederne, siger Brian Becker.

Han er talsmand for den amerikanske kommite, der har sat sig for at udfordre de umenneskelige sanktioner, der nu kører på niende år.

Udtalelsen kom umiddelbart før en international delegation i går satte kursen mod Irak. Delegationen med den tidligere amerikanske justitsminister Ramsey Clark i spidsen har af ikke mindre end 60 medlemmer og vil være i Irak frem til den 30. januar. Delegationen har deltagere fra blandt andet Palæstina, Japan, Spanien, Italien og Storbritannien. Med sig har de livsvigtig medicin til en værdi af flere millioner dollars, der er samlet ind i en række lande.

Ifølge Gloria La Riva er FN’s sanktioner ikke andet end gang tynd fernis, der skal dække over amerikanske og britiske olieinteresser i den Persiske Golf. Såvel USA spm Storbritannien instisterer på at sanktionerne skal hånhæves med hård hånd indtil Irak igen tillader at FN fortager våbeninspektioner i landet.

 - Denne insisteren på nye våbeninspektioner er et kneb for at krænke Iraks suverænitet. I årene 1991 til 1998 er der gennemført over 9000 inspektioner. Siden er det blevet bevist, at inspektionsholdet var spydspids for CIA-operationer, siger Gloira La Riva, der er koordinator i komiteen.

mj

 

Jamen, man ophæver da ikke sanktioner

   

[DKP/ML Hovedside] * [til Emneoversigt] * [Søg] * [Bestil bøger eller pjecer]